Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals haalt opgelucht adem na vlotte zege tegen KSK Kasterlee : 4-1 - extra verslag

VC Herentals

De VC Herentals entourage haalde opgelucht adem na een vlotte zege tegen KSK Kasterlee : 4-1.  De tweede 3 punter dit seizoen. Tim Sterckx zette de bezoekers op voorsprong in de 39e minuut (0-1). Een alom tegenwoordige Dries Vanlommel verzette iets later de bakens voor roodwit : 1-1.  Vanlommel werd 'Player of the Match'.

Meteen na de koffie liet dezelfde Vanlommel zich opvallen door een 2e keer te scoren en bracht VC Herentals knap op voorsprong (49'). Frédéric Nora Claessens dikte meteen aan (50') (3-1). Mats Claes diepte de voorsprong van VC nog uit in de 77' : einduitslag 4-1.

In de laatste 5 matchen behaalde VC Herentals één overwinning, één keer gelijkgespeeld en 3 keer verloren, terwijl Kasterlee twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen moest optekenen.

Zaterdagavond 7 oktober om 19.30u speelt VC Herentals de stadsderby op en tegen SKS Herentals.

Goals :  39' Sterckx 0-1, 42' Vanlommel 1-1, 49' Vanlommel 2-1, 50' Claessens 3-1, 77' Claes 4-1.

Extra verslag van Jan Deckers :

VC Herentals pakt tegen Kasterlee ein-de-lijk eerste driepunter

"Door de resultaten van zaterdagavond kon roodwit maar beter punten pakken om niet nog verder in het nog vroege klassement weg te zakken", zegt Jan Deckers, communicatie VC Herentals.

"Maar VC slaagde met verve en duwde er vier in het mandje.  De score had nog hoger kunnen oplopen. Maar elke thuissupporter zag een fris en frivool elftal en kon zeker vrede nemen met het resultaat en met de geleverde prestatie.

KSK Kasterlee bezette een mooi 5e plaats. VC was dus gewaarschuwd. In een gezapige studieronde hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Een eerste kopbal van Dillen, rond de 10e minuut, eindigde in de armen van Kasterlee doelman Van Baelen maar opende de debatten.

Even later kon een schuchtere poging van Ziedins Van Baelen niet verontrusten, maar nog een paar minuten later zette een sterke Ziedins Van Baelen echt aan het werk. VC werd sterker. Vanlommel borstelde een vrije trap over. Aan de overzijde trapte Donckers ver over.

Meteen aan de overkant trapte Derkinderen ook al over.  Ook een kopbal van bezoeker Sterckx was hetzelfde lot beschoren. In de 39e minuut beging een Herentalse verdediger een domme fout in de 16 en de ref. kon niet anders dan de bal op de stip te leggen. Sterckx zette de penalty om 0-1.

VC liet het niet aan zijn hart komen en trok naar voren en dat loonde want amper 3 minuten later vond Ziedins Vanlommel. Dries omspeelde Van Baelen en maakte beheerst af : 1-1. Meteen de ruststand.

Roodwit kwam furieus uit de kleedkamers. Amper 4 minuten ver of Vanlommel kreeg weer een vrijgeleide naar Van Baelen. Dries duwde de bal tegen de binnenkant van de paal in doel : 2-1.

VC onder stoom. Want amper een minuutje later was het aan Ziedins om op Van Baelen af te gaan. Ilyano zag Claessens komen aangestormd en Fredje plaatste nummer 3 tegen de netten. Weer 5 minuten later glipte Ziedins alweer door de buitenspelval maar de wenkende doodssteek werd naast getrapt.

Aan de overzijde ging een speler, nu meer theatraal, neer en weer legde de ref. de bal op de stip. Bij 3-2 zou het nog een zwaar half uur worden voor de thuisploeg. Maar dat was buiten Brosens gerekend. Cedric kon met de voet redden. VC behield zijn dubbele voorsprong, plooide wel wat terug maar loerde op de counter en hield nu achteraan alles gesloten.

In de 66e minuut werd een schot van Claessens nog afgeblokt. Even later was Vanlommel daar alweer maar Van Baelen belette Dries zijn hattrick. Met nog een kwartier te gaan bereikte een voorzet de alleenstaande Claes. Mats behield de kalmte en rondde simpel af. 4-1.

Kasterlee was moegestreden en botste steeds op de rode verdedigers. In de 83e minuut kon Van Baelen een poging van Ziedins nog net in hoekschop werken. Op de hoekschop kopte Wouters nipt over de kruising. Meteen het laatste wapenfeit.

Met deze overwinning viel er een pak frustratie en ongeloof weg. Het is niet de eerste keer dat VC vier maal scoort, in Oosthoven bracht dat echter geen punten op. Maar ook de suprematie die roodwit op de mat legde, belooft voor de toekomst. En die toekomst begint zaterdag bij de buren van SKS. De laatste confrontatie dateert al van 15 april 2012. Aftrap om 19:30 u. - Foto VC Herentals.